0_Maqedoni.Portal0_Web_AktualeShoqëri

Mbi 69 mijë njerëz janë shëruar nga koronavirusi, ndërsa 4.900 e kanë humbur jetën

Nga rreth 113 mijë deri më tani të infektuar nga koronavirusi në botë, 69 mijë janë shëruar, ndërsa 4.900 e kanë humbur jetën. Nga të sëmurit momental, 90 për qind janë me simptoma mesatare dhe të lehta, ndërsa 10 për qind kanë pasqyrë serioze klinike. Më shumë të infektuar dhe të vdekur nga koronavirusi deri më tani ka në Kinë (80.796/3.169), Itali (15.113/1016) dhe Iran (10.075/429).

Shkup, 13 mars 2020 (MIA) – Nga rreth 113 mijë deri më tani të infektuar nga koronavirusi në botë, 69 mijë janë shëruar, ndërsa 4.900 e kanë humbur jetën.

Nga të sëmurit momental, 90 për qind janë me simptoma mesatare dhe të lehta, ndërsa 10 për qind kanë pasqyrë serioze klinike.

Më shumë të infektuar dhe të vdekur nga koronavirusi deri më tani ka në Kinë (80.796/3.169), Itali (15.113/1016) dhe Iran (10.075/429).

Në këto tre vende ka edhe shumë të shëruar nga Kovid-19. në kinë nga virusi tërësisht janë shëruar 62.826, në Itali 1.258 dhe në Iran 3.276.

Raste të koronavirusit deri më tani janë regjistruar në 125 vende në botë. OBSH-ja për shkak të krizës globale nga koronavirusi të mërkurën ka shpallur pandemi. fb/

Back to top button
Close
Close