0_Македонија.ПорталГраѓански сектор

Маргини и ХОПС: Пресуда против Северна Македонија, ЕСЧП ги штити правата на луѓето кои употребуваат дроги

Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) со пресуда против Северна Македонија донесена од 22 октомври годинава, утврди дека државата го прекршила правото на приватност на две лица со откривање на нивните медицински податоци на полицијата, соопштија денеска Коалиција Маргини и ХОПС - Опции за здрав живот Скопје. 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close