Европа

Макрон: Подготвени сме доколку нема договор со Британија

Францускиот претседател Емануел Макрон изјави дека договорот за идните односи меѓу ЕУ и Велика Британија мора да биде заснован врз „исто ниво на игра“ кога станува збор за државна помош, како и врз исти правила од двете страни кога станува збор за социјални или еколошки теми.

Back to top button
Close
Close