0_Web_АктуелноSvet.SlajderЕвропаЕвропа.Портал

Макрон: Европа е готова доколку парламентот постојано заседава во Брисел

Во моментов жестоко се борам за идејата Европскиот парламент да заседава во Стразбур, им рече Макрон на студентите во Вилнус, Литванија. „Доколку прифатиме Европскиот парламент да заседава само во Брисел, готово е со Европа затоа што за 10 години се ќе се одржува во Брисел и луѓето меѓусебе ќе разговараат само во Брисел“, додаде тој.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close