Дописници МКДОпштински вести

Листа со маркети и аптеки кои ќе вршат достава во Тетово

Општина Тетово објави листа на маркети и аптеки кои ќе работат во сабота и недела додека трае целоснотото ограничување на движењето на граѓаните и ќе вршат достава. На територија на Оштина Тетово ќе работаат следните маркети.

Тетово, 10 април 2020 (МИА) – Општина Тетово објави листа на маркети и аптеки кои ќе работат во сабота и недела додека трае целоснотото ограничување на движењето на граѓаните и ќе вршат достава. На територија на Оштина Тетово ќе работаат следните маркети.

1. Алда маркет со адреса на ул.Иво Лола Рибар бр. 381. Број на контакт 075 257 610

2. Тинекс-МТ со адреса на ул.Илинденска бр.18-Б. Број на контакт 044 334 592

3. Нети-Бона до адреса на ул.167, с.М.Речица 070 539 397

4. Лидер маркет со адреса на ул.Штипска бр.141. Број на контакт 070 209 576

5. Алб-ком со адреса на ул.101 с.Порој. Број на контакт 070 348 389

6. Везе Шаро со адреса на ул.101 бб с.Требош. Број на контакт 076 499 999

7. Мига маркет со адреса на ул.Љуботенска бр.1-1. Број на контакт 072 560 006

8. Оаза маркет со адреса на ул.Штипска бр.103. Број на контакт 075 468 497 & 071 609 209

9. Азур маркет со адреса на ул.Д.Цара бр.28. Број на контакт 070 519 646

10. Веро маркет– Булевар Илирија 075 499 783 & 075 499 682

Работно време ќе им биде од 08:00 до 15:00. Лицата кои ќе вршат достава од маркетите, задолжително треба да носат заштитни средства маски и ракавици.

Исто така  Аптека Бле медика со седиште на ул,29 Ноември бр.63 и број 044339820 кај клиничка болница со дозвола од Фонд за здравство и МИОА ќе работи непречено со дежурства 24/7. Ќе работат и економски оператори кои ќе вршат достава на готови јадења, кои имаат дозвола од СВР Тетово. ас/аа/

Back to top button
Close
Close