0_Maqedoni.Portal0_MIA Investigon.Portal0_Web_Ballina - SllajderAnalizëMakedonija.SlajderShoqëri

Ligji për parandalimin dhe mbrojtjen nga diskriminimi sërish në procedurë parlamentare, a do të marrin qytetarët mbrojtje efikase

Propozim-ligji i ri për parandalimin dhe mbrojtjen nga diskriminimi, në thuajse formën identike në të cilin ishte miratuar në përbërjen paraprake parlamentare, ndërsa ishte anuluar në maj nga Gjykata Kushtetuese për shkak të miratimit pa shumicën e nevojshme prej 61 deputetëve, është sërish në procedurë parlamentare. Pritet që ai sa më shpejtë të miratohet, në mënyrë që qytetarët të kenë ku të drejtohen për raste të diskriminimit me të cilat janë përballur. Në këtë moment këtë mund ta bëjnë vetëm me parashtresa deri te avokati i popullit, por kompetencat e tij kanë të bëjnë vetëm me sektorin publik.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close