0_Web_Актуелно0_МИА Истражува.ПорталВидео изјаваОпштествоТема

Личните податоци постојана мета на безброј опасности во дигиталниот свет

Живеемe во таканаречена дигитална ера во која со помош на дигиталниот простор се дружиме, стекнуваме пријателства, извршуваме работни обврски или пак, пазаруваме. Без социјалните мрежи и веб страниците речиси е незамисливо секојдневното функционирање. Меѓутоа, влезница за дигиталниот свет се токму личните податоци. Име, презиме, адреса на живење, телефонски број, ова се само дел од податоци кои ги даваме на располагање на дигиталните уреди.

Back to top button
Close
Close