0_Македонија.ПорталПолитички партии

Левица: Очигледно Владата не може да ги заштити личните податоци ниту на иселените во дијаспората

Покрај скандалозното решение за споделување на лични податоци од страна на “блиски лица”, кое е спротивно на Европската конвенција за човекови права, очигледно Владата не може да ги заштити личните податоци ниту на иселените во дијаспората. Повеќе македонски иселеници реагираа дека при обидот за внесување на матичен број, добиле известување дека матичниот број веќе е внесен во апликацијата - иако прв пат се регистрирале.

Back to top button
Close
Close