Дописници МКДСторија

Лековити тревки на билкарот Бежо од Кичево

Повеќе од 25 години пензионираниот просветен работник од Кичево, Бежо Трпески со своите лековити билки е присутен на зелениот кичевски пазар. Може со часови да  зборува за билкарството и лековитоста на овие мешавини кои самиот ги подготвува.

Back to top button
Close
Close