0_Македонија.ПорталОпштество

Лекарска комора: Доктори и здравствени работници да настапуваат во јавност со стручен пристап, со точни информации за Ковид-19 и научни доктрини, аргументирани и поткрепени со докази

Лекарската комора преку соопштение најостро реагира на тоа што во последно време сè почесто во средствата за јавно информирање се публикуваат написи, коментари, изјави и интервјуа на доктори чии ставови не се базирани на медицински докази или на лично искуство и директна работа со Ковид пациенти. Со ова целосно, посочуваат од Лекарската комора, се девалвира трудот на докторите кои се вклучени во лекувањето на заболените со Ковид - 19.

Back to top button
Close
Close