Svet.SlajderЕвропаЕвропа.Портал

Лавров: „Северен поток 2“ стана прашање на честа за Германија

Мислам дека за нас дојде време да се смириме за ова прашање. Секојдневно гледаме како САД се обидуваат јавно да ги понижат ЕУ и Германија и како бараат Германија да го напушти „Северен поток 2“ и да премине на многу поскапиот американски природен гас. Ова прашање, сега лично мислам, стана прашање на честа за Германија, рече Лавров.

Back to top button
Close
Close