0_Maqedoni.Portal0_Web_AktualeKorrespondentë BotëPolitikë

“La Kroa”: Sofja mund të këmbëngulë në bllokimin e Maqedonisë së Veriut, por pjesërisht edhe të blofon

Nën titullin "Bullgaria-Maqedonia e Veriut: grindje gjuhësore" gazeta parisiene me orientim demokrishter "La Kroa" shkruan se Sofja e konteston  ekzistimin e gjuhës maqedonase  dhe kërcënohet ta bllokojë hapjen e negociatave inkuadruese midis Bashkimit Evropian dhe Maqedonisë së Veriut. Sofja mund të këmbëngulë në bllokimin, por pjesërisht  edhe të blofon, konsideron gazeta, sepse, siç citohet, ajo nuk do të fitonte shumë  me kundërshtimin e partnerëve të saj evropian për hapje të negociatave inkuadruese, të cilat në çdo rast  do të zgjasin dhjetëra vjet, lajmëroi korrespondenti i MIA-s nga Parisi.

Back to top button
Close
Close