0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталMakedonija.SlajderПолитика

Кузевски: Сите попишувачи ќе се обучуваат за заштита на личните податоци на граѓаните

Агенцијата за заштита на лични податоци (АЗЛП) е вклучена во подготовките за пописот на населението што треба да се одржи од 1 до 21 април, а сите попишувачи ќе поминат обука како да ги заштитат податоците на лицата што ќе ги попишуваат. Истовремено и Државниот завод за статистика, согласно обврските, презема соодветни мерки за заштита на податоците на граѓаните од евентуални злоупотреби.

Back to top button
Close
Close