0_Maqedoni.PortalPolitikë

Kuvendi shqyrtoi dhe miratoi më shumë ligje në seancën e 116-të

Kuvendi në kuadër të seancës së 116-të sot debatoi për shumë ligje, me ç'rast deputetët e miratuan Ligjin për nëpunësit administrativ dhe Ligjin për të punësuarit në sektorin publik.

Shkup, 17 janar 2020 (MIA) – Kuvendi në kuadër të seancës së 116-të sot debatoi për shumë ligje, me ç’rast deputetët e miratuan Ligjin për nëpunësit administrativ dhe Ligjin për të punësuarit në sektorin publik.

Në leximin e parë nuk u miratua Propozimi i ligjit për ndryshimin e Ligjit për sigurim pensional dhe invalidor, i propozuar nga deputetët e VMRO-DPMNE-së.

Në debatin për Propozim ligjin për ndryshimin e Ligjit për të punësuarit në sektorin publik, deputeti i VMRO- DPMNE Vllatko Gjorçev akuzoi se pushteti në nëntor dhe dhjetor të vitit të kaluar ka shpallur 4.500 vende të reja pune.

Gjorçev doli edhe me të dhëna se në vitin 2020 në Kuvend ka pasur 200 të punësuar nga nëpunësit administrativ, ndërsa tani ka mes 400 dhe 450. Në këtë spikeri Talat Xhaferi u përgjigj se ky pretendim nuk është i saktë dhe se ai Kuvendin e ka trashëguar me 249 të punësuar, dhe se numri i tyre është 278.

Pushteti dhe opozita me akuza të ndërsjella edhe për ndryshimet e Ligjit për sigurim pensional dhe invalidor, të propozuar nga VMRO-DPMNE.

Deputetët e opozitës kërkuan të kthehet vendimi ligjor paraprak me të cilin është bërë dy herë në vit harmonizim i pensioneve me shpenzimet për jetë dhe me rritjen e pagave. Në këtë opozita u përgjigjën se VMRO-DPMNE derisa ka qenë në pushtet ka kryer harmonizim vetëm para mbajtjes së zgjedhjeve, dhe se tani pensionistët do të kenë rritjen më të madhe deri tani.

Kuvendi e vazhdoi punën me seancën e 126, në të cilën në rend dite janë shumë ligje. sn/

Таг
Back to top button
Close
Close