0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.Портал0_МИА Истражува.ПорталДописници МКДКултураКултура.ПорталМИА ИстражуваОпштински вестиТема

Куманово дел од проектот „Знаење, заштита и вреднување на старите јадра“

Општина Куманово е дел од проектот „Знаење, заштита и вреднување на старите јадра“. Старите градби ќе бидат видно одбележани за  граѓаните и за туристите кои ќе го посетат градот. Двегодишниот проект, поддржан од Министерството за надворешни работи на Франција, опфаќа 16 града од Република Северна Македонија, Албанија и Франција, а вклучени се и Министерството за култура на Република Северна Македонија и Министерството за култура на Албанија и ЗЕЛС (Заедница на единиците на локална самоуправа).

Back to top button
Close
Close