Дописници МКДОпштински вести

Културните институции во Велес работат со минимален број на вработени

Библиотеката „Гоце Делчев и Народниот музеј во Велес работат со минимум вработени. Поради тоа, библиотеката нема капацитет да работи во саботите, а од понеделник до петок работи само до 16 часот. За овој случај има реакции од читателите, посебно од оние кои се на работа до 16 часот, па поради скратеното време на работа на библиотеката не можат да си позајмат книга.

Back to top button
Close
Close