Kultura.Slajder
  28 мај 2020 12:53

  Делото на словенечки уметници „Нов светски поредок“ изложено во Мала станица

  Скопје, 28 мај 2020 (МИА) – Националната галерија објави дека добила подарок од „Нов колективизам“, група словенечки уметници односно нивното…
  Kultura.Slajder
  28 мај 2020 12:50

  „Граници“ – нова поетска книга на Михајло Свидерски

  Скопје, 28 мај 2020 (МИА) – Во издание на издавачката куќа „Восток“, излезе од печат збирката поезија „Граници“ од Михајло…
  Kultura.Slajder
  28 мај 2020 12:18

  Дела од 30 писатели на литературната е-манифестација „Илинден“

  Скопје, 28 мај 2020 (МИА) – Литературната манифестација „Илинден“ првпат по своето децениско постоење годинава се одржува на веб страната…
  0_Македонија.Портал
  27 мај 2020 11:29

  ДФРМ и Агенција за филм: Финансиската поддршка за филмските работници е разбирање на нивниот статус

  Скопје, 27 мај 2020 (МИА) – Одобрувањето за пренамена на средства од Агенцијата за филм со цел доделување еднократна помош…
  Kultura.Slajder
  27 мај 2020 6:53

  Вебинар: Ковид-19 и состојбите во филмскиот сектор во Северна Македонија

  Скопје, 27 мај 2020 (МИА) – Филозофскиот филмски фестивал денеска во 11.30 часот ќе организира вебинар на тема „Ковид-19 и…
  Kultura.Slajder
  27 мај 2020 6:52

  Отворање на изложбата „Црно-шарено“ на ликовниот уметник Дарко Аницин

  Скопје, 27 мај 2020 (МИА) – Во Културно информативниот центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2 денеска ќе…
  0_Македонија.Портал
  26 мај 2020 13:10

  Излезе од печат Лингвистички атлас на македонските дијалекти во издание на МАНУ

  Скопје, 26 мај 2020 (МИА) – Во издание на Македонска академија на науките и уметностите (МАНУ) од печат излезе Лингвистичкиот…
  0_Македонија.Портал
  26 мај 2020 10:43

  Излезе од печат збирката раскази „Скопски дамари“ од Благоја Иванов

  Скопје, 26 мај 2020 (МИА) – Од печат денеска излезе збирката раскази „Скопски дамари“ од реномираниот македонски писател Благоја Иванов,…
  0_Македонија.Портал
  25 мај 2020 10:50

  Нови романи на Божин Павловски на англиски јазик

  Скопје, 25 мај 2020 (МИА) – Во издание на „АЕА” и „Грифин Прес” од Мелбурн, Австралија, на англиски јазик, продолжи издавањето…
  Kultura.Slajder
  25 мај 2020 7:53

  Зоран Рујак, археолог: И покрај обемните истражувања, постои потреба од доистражување на Цареви кули

  Струмица, 25 мај 2020 (МИА) – Еден од најзначајните белези на Струмица е локалитетот Цареви кули. Од 2004 до 2014…
  Back to top button
  Close
  Close