0_Maqedoni.Portal0_Web_Ballina - Sllajder0_Web_Përzgjedhja e redaktoritMakedonija.SlajderPolitikëShoqëri

KSHPK: Furnizimet publike dhe punësimi në sektorin publik prioritete të Strategjisë nacionale për parandalimin e korrupsionit

Strategjia kombëtare për parandalimin e korrupsionit dhe konfliktit të interesit dhe Plani  aksional për zbatim i vitit 2021 - 2025, mbulon 14 sektorë kritikë, katër prej të cilëve për herë të parë - urbanizmi dhe planifikimi hapësinor, mjedisi jetësor, bujqësia dhe sporti. Sektorët me prioritet janë furnizimi publik dhe punësimi në sektorin publik, ndërsa shumica e masave dhe aktiviteteve janë përqendruar në sektorët e shëndetësisë, arsimit dhe shërbimeve të inspektimit. Deri në fund të vitit 2021, është planifikuar të fillojnë 31 për qind e  aktiviteteve të përgjithshme të planifikuara në strategji, informoi në konferencën e sotme për shtyp Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit.

Back to top button
Close
Close