BotëBotë.PortalSvet.Slajder

Kryeministri japonez paralajmëroi ndihmë prej një bilionë dollarëve për shpëtim të ekonomisë

- Kryeministri japonez Shinso Abe paralajmëroi pako të ndihmës ekonomike prej një bilionë dollarë amerikanë për shkak të pandemisë së virusit korona, për çka ekspertët thonë se ky paraqet test për ekonominë e Japonisë.

Tokio, 11 prill 2020 (MIA) – Kryeministri japonez Shinso Abe paralajmëroi pako të ndihmës ekonomike prej një bilionë dollarë amerikanë për shkak të pandemisë së virusit korona, për çka ekspertët thonë se ky paraqet test për ekonominë e Japonisë.

Siç transmetojnë agjencitë e huaja, Abe shpalli gjendje të jashtëzakonshme në prefekturat ku jetojnë gati gjysma e popullsisë dhe të cilët mundësojnë  gjysmën e brutoprodhimit vendor të Japonisë.

Ai gjithashtu paralajmëroi pako ekonomike për ndihmë për të cilën thotë se vlen gati një bilionë dollarë.

Ekonomistët vlerësojnë se shpenzimet e reja do të jenë shumë më të vogla, sepse tashmë ekzistojnë disa programe të cilat flasin për shpejtësinë e hyrjes së parave në ekonomi do të ndihmojë që të shmanget katastrofa ekonomike. fc/

 

Таг
Back to top button
Close
Close