BallkanBallkan.PortalSvet.Slajder

Kroacia parashtron kërkesa për oferta për blerjen e aeroplanëve luftarakë

Qeveria kroate zyrtarisht konfirmoi se është në proces të furnizimit të aeroplanëve luftarakë  për shumë dedikime, procedurë që sot do të dorëzohet deri tek SHBA-ja dhe Suedia për aeroplanë të rinj, ndërsa për të përdorur deri në Francë, Itali, Norvegji, Greqi dhe Izrael.

Zagreb, 15 janar 2020 (MIA) – Qeveria kroate zyrtarisht konfirmoi se është në proces të furnizimit të aeroplanëve luftarakë  për shumë dedikime, procedurë që sot do të dorëzohet deri tek SHBA-ja dhe Suedia për aeroplanë të rinj, ndërsa për të përdorur deri në Francë, Itali, Norvegji, Greqi dhe Izrael.

Nga SHBA-ja do të kërkohen  oferta për aeroplanë F-16, nga Suedia për JAS Gripen, ndërsa për të përdorur – oferta do të dërgohen në Francë për aeroplanë “Rafale”, Itali për “Eurofajter” dhe Norvegji, Greqi dhe Izrael për F-16.

Përgjigjet e para në ato kërkesa priten në maj, ndërsa tërë procesi duhet të përfundojë deri në fillim të gushtit të këtij viti, kur pritet Qeveria të sjell vendim. fb/

Back to top button
Close
Close