BallkanBallkan.Portal

Kroacia e zvogëlon afatin e vetëizolimit prej 14 në 10 ditë

Drejtori i Institutit kroat për Shëndet Publik, Krunosllav Capak sot deklaroi se afati i vetëizolimit për shkak të koronavirusit tani do të jetë 10 ditë në vend se 14 ditë siç ishte deri më tani.

Zagreb, 21 shtator 2020 (MIA) – Drejtori i Institutit kroat për Shëndet Publik, Krunosllav Capak sot deklaroi se afati i vetëizolimit për shkak të koronavirusit tani do të jetë 10 ditë në vend se 14 ditë siç ishte deri më tani.

Capak tha se kriteret për testim nuk do të ndryshojnë dukshëm, përveç se prioritet do të kenë personat e moshuar dhe ata të cilët kujdesen për ta.

Risia e tretë është se njerëzit të cilët e kanë kaluar koronavirusin dhe kanë dokument për këtë, në afat prej tre muajve nuk janë të obliguar t’i nënshtrohen vetëizolimit madje edhe nëse kanë qenë në kontakt me persona të infektuar.

Capak tha se ka ulje të numri të infeksioneve me koronavirus në Kroaci për dy javë dhe shfaqi shprsë de trendi do të vazhdojë. shk/

 

Таг
Back to top button
Close
Close