BotëBotë.Portal

Kristalina Georgieva: Koronavirusi e vendos në rrezik ekonominë globale

Epidemia e koronavorusit të ri e rrezikon rimëkëmbjen e ekonomisë globale, e cila tashmë është e brishtë, paralajmëroi sot drejtoresha e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) Kriostalina Georgieva.

Rijad, 23 shkurt 2020 (MIA) – Epidemia e koronavorusit të ri e rrezikon rimëkëmbjen e ekonomisë globale, e cila tashmë është e brishtë, paralajmëroi sot drejtoresha e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) Kriostalina Georgieva.

Ajo e dha deklaratën e saj në Rijad, pas përfundimit të takimit dyditor të ministrave të financave dhe të guvernatorëve të banka qendrore të vendeve të G-20.

“Virusi Kovid -19, i cikli paraqet gjendje të jashtëzakonshme shëndetësore botërore, e prish aktivitetin ekonomik në Kinë dhe mund ta rrezikojë rimëkëmbjen”, theksoi Georgievska.

Таг
Back to top button
Close
Close