Svet.SlajderЕвропаЕвропа.Портал

Ковид-19: Австрија продолжува со граничните контроли

Австрија донесе одлука за продолжување на граничните контроли кон Италија, Германија, Швајцарија и Лихтенштајн.

Виена, 7 април 2020 (МИА) – Австрија донесе одлука за продолжување на граничните контроли кон Италија, Германија, Швајцарија и Лихтенштајн, воведени поради запирање на ширењето на коронавирусот.

Со Уредбата на Министерството за внатрешни работи се продолжуваат граничните контроли до 27 април, што е повеќе од 20 дена од првичната одлука.

Здравствената контрола на границите кон  Унгарија и Словенија, исто така, продолжува, соопшти министерот за внатрешни работи Карл Нехамер во писмо до Европската комисија, Европскиот парламент и неговите колеги во земјите-членки на Унијата. ссм/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close