ЕвропаЕвропа.Портал

Ковени: Нема да не повлечете од единствениот пазар

Ирскиот министер за надворешни работи Сајмон Ковени денеска изјави дека Ирска нема да дозволи сценарио во кое Велика Британија излегува од Европска Унија без договор и со тоа ја повлекува Ирска од единствениот пазар.

Back to top button
Close
Close