СветСвет.ПорталСвет.Слајдер

Коронавирусот премина на животни, заразени 40 отсто од дивите елени во северниот дел на САД

Научниците открија дека Ковид-19 од луѓето преминал на диви елени во некои делови на Соединетите Американски Држави. Тие откриле антитела кон САРС-КоВ-2 во 40 проценти од белорогиот елен на североисток од земјата, пишува Сајенс Алерт (Science Alert).

Back to top button
Close
Close