Дописници МКДОпштински вести

Коронавирусот ги проблематизираше плановите на Здравствениот дом во Делчево околу најавените специјализации

Коронавирусот ги проблематизираше плановите на Здравствениот дом во Делчево околу најавените специјализации на лекарите, кои треба да ги заменат специјалистите пред пензија. Дополнителен проблем во таа насока, како што информираше директорката на Делчевскиот здравствен дом, д-р Марија Глигоровска создаде и заминување на дел од лекарите од земјава, како и нивно заминување на приватни специјализации, што заедно со обврските кои лекарите ги имаат како дел од справувањето со Ковид-19, создаде ситуација која моментално е „статус кво“, во однос на тоа што беше планирано.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close