Корона-кризата предизвика општествена одговорност кај компаниите, штипјанец донира респиратор

Штип, 28 јуни 2020 (МИА) – „Имајте го, само да нема потреба од него и да не го користите“, со овие зборови Венцо Филипов, сопственик на штипска текстилна конфекција, го донира респираторот за Клиничка болница – Штип. Филипов за време на пандемијата ја даде најголемата донација за регионалното Инфективно одделение, каде што се лекуваат пациентите … Продолжи со читање Корона-кризата предизвика општествена одговорност кај компаниите, штипјанец донира респиратор