0_Македонија.ПорталОпштество

Координативен состанок во ЦУК за рано предупредување и превенција од пожари

Во пресрет на сезоната на можни пожари на отворен простор во државата,  денеска во Центарот за управување со кризи беше реализиран работен состанок, каде беше потенцирана потребата од итно и навремено известување, комуникација и координација како важен сегмент во фазата на рано предупредување и превенција од пожари во Системот за управување со кризи (СУК).

Back to top button
Close
Close