BotëBotë.Portal

Kongresi miratoi rezolutë, me të cilën e përkufizon Trampin të fillojë operacion ushtarak kundër Iranit

Kongresi amerikan miratoi rezolutë, me të cilën e përkufizon mundësinë e presidentit amerikan Donald Tramp për të filluar operacion ushtarak kundër Iranit.

Uashington, 12 mars 2020 (MIA) – Kongresi amerikan miratoi rezolutë, me të cilën e përkufizon mundësinë e presidentit amerikan Donald Tramp për të filluar operacion ushtarak kundër Iranit.

Rezoluta u miratua me 227 vota “për” dhe 186 vota “kundër”.

Rezoluta, autor i së cilës është Tim Kejn, parashikon që Tramp duhet të marrë aprovim nga Kongresi para se të ndërmerr hap të mëtutjeshëm ushtarak kundër Iranit. Sipas Kejn, masa nuk është për Trampin apo për presidentin, por është konfirmim i rëndësishëm se Kongresi ka fuqi të shpallë luftë.

Gjashtë senatorë republikanë dhe një senator i pavarur votuan “për”, ndërsa gjashtë senatorë demokratë votuan “kundër”. bs/

Back to top button
Close
Close