BiznesBiznes.PortalBiznis.SlajderEkonomi

Konferencë: Jemi duke e humbur agrobiodiversitetin, shteti nuk ka vesh për mbrojtjen e llojeve autoktone

Jemi duke u përballur me humbjen e agrobiodiversitetit pasi popullata po plaket dhe njerëzit largohen nga fshatrat, ndërsa ata gjegjësisht i rrisin, ruajnë dhe mbrojnë llojet lokale. Edhe pse disponojmë me shumë bimë autoktone, as edhe një pjesë e vogël e tyre nuk është analizuar, u tha sot në konferencën onlajn që e organizon Shoqata për dhurimin e ushqimit "Hajde Maqedoni" dhe Fondacioni "Apolonia" Gjevgjeli.

Back to top button
Close
Close