Kultura.SlajderКултура

Концерт по повод 1 000 години од основањето на Бигорскиот манастир во Филхармонија

Свечен концерт по повод големиот јубилеј на Бигорскиот Манастир - 1000 години од неговото основање, ќе се одржи на 23 септември во Големата сала на Филхармонијата.

Скопје, 18 септември 2020 (МИА) – Свечен концерт по повод големиот јубилеј на Бигорскиот Манастир – 1000 години од неговото основање, ќе се одржи на 23 септември во Големата сала на Филхармонијата.

Со оркестарот ќе диригира Борјан Цанев, а како солисти ќе настапат: Кристијан Антовски (баритон), Игор Милевски (виолина), Петар Христов (кларинет) и Тимко Чичаковски (канон).

На концертот ќе бидат изведени стари македонски изворни композиции. аа/сп/

Back to top button
Close
Close