0_Македонија.ПорталКултураКултура.ПорталКултура.Слајдер

Концерт на Дуња Иванова на зелениот покрив на ГТЦ

Концертот на пијанистката Дуња Иванова снимен на зелениот покрив на ГТЦ Скопје, без публика во услови на вонредна состојба, денеска во 16:15 часот ќе биде премиерно емитуван на ТВ 24.

Скопје, 1 мај 2020 (МИА) – Концертот на пијанистката Дуња Иванова снимен на зелениот покрив на ГТЦ Скопје, без публика во услови на вонредна состојба, денеска во 16:15 часот ќе биде премиерно емитуван на ТВ 24.

На програмата се дела од композитори минималисти меѓу кои Макс Рихтер, Лудовико Еинауди, Давид Федел и Јан Тирсен.
Концертот претставува дел од годишната програма за култура на Град Скопје за 2020 година. аа/бак/

Back to top button
Close
Close