0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталАнализаДописници МКД

Комуналните претпријатија на истокот недоволно транспарентни и отчетни

Новиот електронски начин на комуникација со граѓаните, но и само преку еден клик од мобилниот телефон или компјутер да се биде поблизок до нив не им е најаката страна на јавните комунални претпријатија. Најновите теренски истражувања и мерења на невладината ИНИ- Виница покажуваат поразителни бројки и факти кои одат на адреса на трансапретноста и отчетноста на јавните претпријатија во Источно планскиот регион.

Back to top button
Close
Close