0_MIA Investigon.PortalE përzgjedhur

Kompani ajrore më të sakta dhe më të sigurta në botë

Aeroporti Aleksandar Pushkin Moskë - Sheremetjevo është shpallur aeroporti më i saktë ndërkombëtar në botë, ndërsa kompania ruse Aeroflot transportuesi ajror botëror, i cili vonon më së paku.

11 janar 2020

Dejli mejl

Aeroporti Aleksandar Pushkin Moskë – Sheremetjevo është shpallur aeroporti më i saktë ndërkombëtar në botë, ndërsa kompania ruse Aeroflot transportuesi ajror botëror, i cili vonon më së paku.

Raportin On-Time Performance Review çdo vit e përbën firma analitike Sirium, e cila thekson se Aerofolt në vitin 2019 ka qenë më i mirë se aeroporti japonez “Ol Nipon Eruejs”, i cili ndodhet në vendin  e dytë edhe nga aeroporti i renditur i tretë, “Delta Er Lajns”.

Sirium përcjell mbi 100.000 aterime dhe fluturime, ndërsa konsideron se aeroplani është i saktë nëse arin në gejt rreth 15 minuta para fluturimit të caktuar.

Sipas këtyre të dhënave, fluturimet e Aerofoltit kanë arritur në 86,7 për qind të rasteve, nga të cilat në aeroportin Sheremetjevo kanë fluturuar dhe ateruar mbi 95 për qind të fluturimeve.

Shtatë nga dhjetë aeroportet më të sakta në botë ndodhen në Kinë.

Kompanitë ajrore me buxhet të ulët renditen në mënyrë të ndara, ndërsa më e saktë ka qenë StarFlieri japonez, e cila ka plotësuar 91,4 për qind të renditja e fluturimeve.

Portali AirlineRatings.com publikoi se vitin e kaluar Kuantzas, Er Njuz Zeland dhe EVA er kanë qenë tre kompanitë ajrore më të sigurta në botë.

Mes njëzet kompanive ajrore më të sigurta janë transportuesit, siç janë Katar Eruejs, Singapur Erlajns, Emirates, Aljaska Erlajns, Virxhin Australia, Hauaian Erlajns…

Në sajt janë theksuar edhe dhjetë kompanitë me buxhet të ulët, siç janë Er Arabia, Flajbi, Frontier, HK Ekspres, IndiGo, XhetBlu, Volaris, Vueling, UestXhet dhe UizEr. mb/

Back to top button
Close
Close