0_Maqedoni.Portal0_Web_Ballina - SllajderMakedonija.SlajderPolitikë

Komisioni për Çështje Historike u bllokua në mbiemrin “maqedonas”, Sofja mbetet e vetme në veton

- Takimi i 11-të dyditor i Komisionit të Përzier Maqedonas-Bullgar për Çështjet Historike dhe Arsimore, dje përfundoi pa kurrfarë progresi. Pas takimit onllajn bashkëkryetarët e Komisionit,  maqedonasi Dragi Gjorgiev dhe bullgari Angell Dimitrov informuan se një pjesë e madhe e punës së tyre i ishte kushtuar miratimit të procesverbaleve nga dy takimet e mëparshme, ndërsa problem kryesor ishte përdorimi i mbiemrit maqedonas, si dhe dallimet rreth mbretit Samoil. Megjithatë, është paralajmëruar takim i ri onllajn për javën e ardhsme.

Lajmi është i kapshëm për parapaguesit e ueb- servisit të MIA-s.
Logojuni ose kontaktoni sektorin e marketingut për më shumë informacione.

Daniela Dimovska 075 284 502
Jovanka Jankoska 075 280 297
Vida Dimova 075 284 506

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close