0_Web_Актуелно0_МИА Истражува.ПорталДописници МКДЕкономијаОпштински вестиСторија

Кога возрасните сточари веќе не можат, помладите најчесто ги продаваат стадата

Дваесет и една година без престан пасам овци, речиси не знам што е свадба сите овие години, на погреб на блиски луѓе не можев да отидам поради обврските околу стадото, а најболно од сè ми е што на крштевката на роденото внуче што го носи моето име не можев да присуствувам како што посакував, оти сепак некој треба да се грижи за триста овци што ги поседува моето семејство. А имаше болни животни, кои не можеше да бидат оставени сами.

Back to top button
Close
Close