0_Спорт.ПорталОстанато

Клубот ПРОЦЕС организира „Септемвриски коњички турнир“

Во организација на клубот ПРОЦЕС, денес на терените на клубот што се наоѓаат веднаш до полициската станица за дресура на службени кучиња, ќе се одржи „Септемврискиот коњички турнир“ и 2. коло од отвореното Државното првенство прескокнување пречки за 2020 година.

Скопје, 12 септември 2020 (МИА) – Во организација на клубот ПРОЦЕС, денес на терените на клубот што се наоѓаат веднаш до полициската станица за дресура на службени кучиња, ќе се одржи „Септемврискиот коњички турнир“ и 2. коло од отвореното Државното првенство прескокнување пречки за 2020 година.

Натпреварите се дел од календарот на Федерацијата за коњички спорт на С. Македонија.

На распоредот се четири натпревари во прескокнување на пречки во класите А, Б, Ц и Д со висина на пречките од 0,85 метри до 1,15 метри. зс/

Таг
Back to top button
Close
Close