ЕвропаЕвропа.Портал

Кипар настојува за санкции против Турција

Кипар се спротивстави на зголемениот притисок да ги одобри санкциите на ЕУ против Белорусија пред денешниот самит на врвот, и повикува на санкции против Турција против дупчењата во Средоземно Море.

Back to top button
Close
Close