БалканБалкан.Портал

Кипар го укинува „златниот пасош“ за богатите странски инвеститори

Кипар денеска ја укина профитабилната програма за доделување државјанство на богати странски инвеститори, по обвинувањата дека висок владин службеник и поранешен пратеник биле вклучени во обид да се заобиколат строгите правила и да се издаде пасош на имагинарен инвеститор за кој се смета дека имал криминално досие.

Back to top button
Close
Close