БалканБалкан.Портал

Кинези кои градат автопат во Црна Гора се под здравствен надзор

Работници од Кина кои градат автопат во Црна Гора се под постојан здравствен надзор, а поради ширењето на коронавирусот се засилени мерките на претпазливост,изјави денеска директорот на црногорскиот Институт за јавно здравје, Бобан Мугоша.

Подгорица, 26 јанари 2020 (МИА) – Работници од Кина кои градат автопат во Црна Гора се под постојан здравствен надзор, а поради ширењето на коронавирусот се засилени мерките на претпазливост,изјави денеска директорот на црногорскиот Институт за јавно здравје, Бобан Мугоша.

Чајна Роуд и Бриџ Корпорејшн (CRBC), која моментно има околу 2.000 кинески работници  во таа држќава е задолќена за иозградба на автопатот.

Мугоша додаде дека веќе е одржана средба со претставници на амбулантата што се грижи за здравјето на кинеските работници во Црна Гора. Тие добиле обврзувачка препорака сите патници кои пристигнуваат од Кина да се пријават до соодветната аеродромска служба доколку имаат треска или кој било друг симптом.зш/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close