Svet.SlajderСветСвет.Портал

Кинески „Бајт денс“ на суд против забраната на Трамп за „Тик ток“

Наредбата на Трамп од 14 август му наложи на Бајт денс да го прекине пристапот до апликацијата во САД во рок од 90 дена. Тој рок истекува утре. Во образложението на налогот се наведува дека оваа апликација претставува закана за националната безбедност на САД затоа што ѝ овозможува на кинеската Влада пристап до личните податоци на корисниците.

Back to top button
Close
Close