СветСвет.Слајдер

Кина воведува санкции за тајванските добавувачи на оружје од САД

Кина денеска соопшти дека ќе воведе санкции за американските воени добавувачи кои го снабдуваат Тајван со оружје, вклучително и единицата за одбрана на компаниите „Боинг Ко.“ и „Локхид Мартин Корп.“, што дополнително ќе го продлабочи конфликтот со Вашингтон.

Back to top button
Close
Close