СветСвет.Портал

Кина разгледува мерки за поттикнување на наталитетот

Кина размислува за дополнителни мерки за зголемување на наталитетот, повеќе од четири години по укинувањето на политиката со која на семејствата им беше дозволено да имаат само едно дете.

Back to top button
Close
Close