Свет

Кина емитува 10 милијарди тони стакленички гасови годишно

Кина мора да воведе апсолутно ограничување за емисија на јаглерод во периодот од 2021-2025 година за да го поддржи исполнувањето на климатските цели, се наведува во новиот извештај за советодавното тело на кинеската Влада.

Back to top button
Close
Close