BotëBotë.Portal

KB: Në Sirinë veriperëndimore për dy muaj 520 mijë persona të zhvendosur

Për shkak të ofertës të forcave qeveritare siriane kundër enklavës së fundit kryengritëse në veriperëndim, janë zhvendosur 520.000 njerëz në afat prej dy muajve, lajmëroi DPA.

Bejrut, 4 shkurt 2020 (MIA) – Për shkak të ofertës të forcave qeveritare siriane kundër enklavës së fundit kryengritëse në veriperëndim, janë zhvendosur 520.000 njerëz në afat prej dy muajve, lajmëroi DPA.

“Një shumicë e madhe – 80 për qind  – prej tyre janë gra dhe fëmijë”, deklaroi Dejvis Svonson, zëdhënës i Shërbimit të KB-së për koordinim me ndihmën humanitare.

Ai shtoi se sulmet ditore nga ajri dhe zjarri artilerik kanë rezultuar me “vuajtje të panevojshme për bashkësitë lokale gjatë nëntë muajve të kaluar,me ç’rast  shumica nuk kanë zgjidhje tjetër përveç që të ikin që ta shpëtojnë jetën e tyre”.

Таг
Back to top button
Close
Close