BotëBotë.PortalSvet.Slajder

KB: Më shumë se 700.000 njerëz e kanë braktisur Sirinë

Më shumë se 700.000 njerëz i kanë braktisur shtëpitë e tyre në Sirinë veriperëndimore nga dhjetori, si rezultat e ofensivës qeveritare, drejtuar ndaj pushtimi të bastionit të fundit të kryengritësve në vend, kumtoi KB-ja.

Nju-Jork, 13 shkurt 2020 (MIA) – Më shumë se 700.000 njerëz i kanë braktisur shtëpitë e tyre në Sirinë veriperëndimore nga dhjetori, si rezultat e ofensivës qeveritare, drejtuar ndaj pushtimi të bastionit të fundit të kryengritësve në vend, kumtoi KB-ja.

“Shtatëqind mijë gra, fëmijë dhe burra i kanë braktisur shtëpitë e tyre në Sirinë veriperëndimore”, deklaroi Dejvis Svonson, zëdhënës i Shërbimit të KB-së për koordinim të ndihmës humanitare.

“Ky bastioni i fundit  e përkeqëson tashmë gjendjen e vështirë humanitare në terren në Idlib, shtoi Svonson, duke u përqendruar në bastionin e fundit të kryengritësve sirianë në konfliktin nëntëvjeçar, qytet afër kufirit turk.

Të paktën 280.000 fëmijë gjithashtu janë refugjatë, sipas organizatës vullnetare “Shpëtoni fëmijët”.

“Pothuajse një e katërta e popullatës së Idlibit është e detyruar t’i braktisin shtëpitë e tyre për vetëm disa javë”, tha Sonja Kush e organizatës, duke e quajtur gjendjen në Idlib “katastrofë humanitare”.

Turqia këtë javë publikoi se armata e saj do t’i sulmojë forcat siriane në cilin do qoftë vend të territorit të saj nëse vitet një ushtar turk.

Back to top button
Close
Close