Дописници МКДКултураКултура.ПорталСторија

Како младите го засакаа традиционалното изворно пеење

Триото „Кладенец“ од тетовско Теарце за кратко време по своето основање успева да ги привлече младите да ја слушаат традиционалната изворна музика, што во минатото речиси и да било незамисливо.  По неколкуте стотици илјади прегледи на социјалните мрежи на интернет говорат дека изворната музика со убав видео запис може да биде привлечна за младата публика.

Back to top button
Close
Close