0_МИА Истражува.ПорталИзбрано

Како државите ги мотивираат своите граѓани да се вакцинираат

Кога започна процесот на вакцинација, некои земји имаа поголем успех од другите и постигнаа подобар напредок на тоа поле. Од самиот почеток, некои луѓе користеа разни придобивки и подароци за да ги мотивираат луѓето да се вакцинираат. Некои земји сега бараат задолжителна вакцинација за здравствените работници и вработените во одредени сектори. Кои земји сè уште се обидуваат да ги мотивираат граѓаните да се вакцинираат со подароци, ваучери или пари, а кои избраа поинаква тактика?

Back to top button
Close
Close