0_МИА Истражува.ПорталИзбрано

Како десничарите го добија своето место на социјалните мрежи

Таквата популарност на социјалните мрежи и воопшто содржината на Интернет, неизбежно доведе до масовно ширење лажни вести и дезинформации (фејк њуз). Феноменот на „лажни вести“ многумина го сметаат за културен и социјален проблем, па затоа е јасно колку всушност е навлезен во сите пори на општеството.

Back to top button
Close
Close