BallkanBallkan.PortalSvet.Slajder

Kacin: Sllovenia ka gjendje të mirë epidemiologjike, por problem janë të rinjtë

Numri i të infektuarve të rinj me koronavirus në Slloveni është ulur ndjeshëm që dy javë më parë, deklaroi sot zëdhënësi i qeverisë sllovene, Jelko Kacin, por i paralajmëroi turistët sllovenë që të jenë të kujdesshëm kur qëndrojnë jashtë.

Lubjanë, 11 gusht 2020 (MIA) – Numri i të infektuarve të rinj me koronavirus në Slloveni është ulur ndjeshëm që dy javë më parë, deklaroi sot zëdhënësi i qeverisë sllovene, Jelko Kacin, por i paralajmëroi turistët sllovenë që të jenë të kujdesshëm kur qëndrojnë jashtë.

“Të dhënat epidemiologjike për Slloveninë kanë qenë shumë të mira ditët e fundit dhe dukshëm më të mira se dy javë më parë. Sllovenia është në një zonë të gjelbër dhe një destinacion shumë të sigurt”, tha Kacin në një konferencë qeveritare për shtyp në Lubjanë.

Ai shtoi se sipas të dhënave të fundit, Sllovenia ka 14 tetë të infektuar për 100,000 banorë në 14 ditët e fundit, e cila sipas kritereve të miratuara nga qeveria për kohëzgjatjen e epidemisë e rendit atë në zonën më të sigurt “të gjelbër”.

Sipas Kacin, burimi kryesor i infeksioneve të reja është shoqërimi pa maska ​​mbrojtëse dhe respektimi i masave epidemiologjike midis të rinjve, brenda dhe jashtë vendit.

Të rinjtë i kushtojnë shumë pak vëmendje shëndetit të tyre dhe pasi kanë simptoma të buta ose aspak të Kovid-19 ato paraqesin rrezik për përhapjen e infeksionit, veçanërisht për familjet e tyre dhe të moshuarit.

“Çështja themelore është përgjegjësia e tyre për shëndetin, ata duhet të jenë të vetëdijshëm për pasojat e veprimeve të tyre dhe përhapjen e infeksionit tek më të prekurit”, tha Kacin. ls/fab

Back to top button
Close
Close